fbpx Eğitim Vizyonu | Geleceğin Eğitim Sistemi

Eğitim Vizyonu

Eğitim VizyonuOkulumuzun misyonu "Öğrencilerimizi yaşam boyu mutlu ve başarılı bireyler olmalarını sağlayacak bilgi ve becerilerle donatmaktır." Okulumuz misyonunu yerine getirmek için eğitimde iki temel hedefi belirlemiştir. Yapılan tüm çalışmalar bu hedeflere ulaşmak içindir.

1. Yaşam boyu başarının anahtarı olan düşünsel, sosyal, duygusal becerileri kazandırmak ve geliştirmek.
2. Akademik başarı için gereken donanım ve becerileri kazandırmak ve geliştirmek.

Düşünsel, sosyal, duygusal beceriler bireylerin yaşam başarısı için temel becerileri geliştirmesine yardımcı olan süreçlerdir. Bu beceriler hepimizin kendimizle, ilişkilerimizle ve işimizle etkili ve ahlaklı biçimde baş etmek için ihtiyaç duyduğu becerileri öğretir. Bu beceriler duygularımızı tanıma ve yönetme, diğer insanlar için ilgi ve alaka geliştirme, olumlu ilişkiler kurabilme, sorumluluğunu alabildiğimiz kararlar verebilme ve zorlayıcı durumlarla yapıcı ve etik biçimde baş edebilmeyi içerir. Bu beceriler bireylerin kızgınken sakinleşmelerini, arkadaş edinmelerini, çatışmaları saygılı biçimde çözmelerini, etik ve güvenli tercihler yapmalarını, sağlıklı ve mutlu yaşamalarını sağlayan; dünyanın her yerinde yaşam boyu başarılı olabilmeyi mümkün kılan becerilerdir.

Biz öğrencilerimizin ulusal sınavlarda, İngilizce yetkinlik sınavlarında ve üniversite yıllarında yüksek başarı elde etmelerini önemsiyor, öğrencilerimize bu başarı hedeflerini gerçekleştirebilecekleri becerileri kazandırmayı hedefliyoruz. Öğrencilerin akademik başarı hedeflerine ulaşabilmesi için eğitimin merkezinde 3 temel yetkinlik alanına odaklanılır. Bunlar Türkçe, Matematik ve İngilizcedir. Yapılan araştırmalar bu alanlarda yetkinlik kazanan öğrencilerin sosyal bilimler ve fen bilimleri alanlarında yüksek başarıyı kolaylıkla elde edebildiklerini göstermektedir. Akademik başarı kişisel gelişim donanımlarıyla yaşam boyu etkili hale gelir. Bu anlayışla Vizyon Kolejinde her öğrencinin bir enstrüman çalabilmesi, en az bir sanat ve bir spor alanında derinlemesine bilgi ve beceri sahibi olması ve İngilizce dışında en az bir dilde daha iletişim kurabilmesi hedeflenir.