fbpx Oxford’da Sunum Yapacaklar | Vizyon Koleji

Oxford’da Sunum Yapacaklar

Beylikdüzü Özel Vizyon Anadolu Lisesi’nin öğrencileri Oxford Üniversitesi’nde projelerinin sunumunu yapmaya hazırlanıyor.

Özel Vizyon Anadolu Lisesi İleri Matematik Kulübü’nün gerçekleştirdiği yapay zeka algoritmalarını içeren “Recursive Definitions of Arithmetical Operations and Primeness Algorithm” çalışması 12-14 Ağustos tarihleri arasında Oxford, Cambridge ve Harvard üniversiteleri tarafından organize edilen konferansta sunulacak. Liseliler çalışmalarını “10th Academic International Conference on Social Sciences and Humanities (AICSSH)” konferansında dünyanın önde gelen bilim adamları, araştırmacıları ve akademisyenleri ile paylaşılacak.

Danışmanlığını Özel Vizyon Anadolu Lisesi Matematik Öğretmeni Yusuf Tayfun Tepedeldiren ile Cem Köse’nin yaptığı ve kulüp öğrencilerinden Ekin Lal Akat, Mina Zeynep Polat, Şevval Çınar ve Eylül Işıl Erbil’in yürüttüğü çalışma, bilgiden bilgi üretme mekanizmalarının kısa tariflerini ve yeni bir asal sayı algoritması tanımlamasını içermesi açısından önem taşıyor.

Milliyet.com.tr