fbpx Liselilere Oxford’dan Davet | Vizyon Koleji

Liselilere Oxford’dan Davet

Türkiye'deki özel bir okulun matematik kulübü öğrencileri yaptıkları çalışmalarla Oxford Üniversitesi'nin dikkatini çekti. Özel Vizyon Anadolu Lisesi ileri matematik kulübü öğrencileri yapay zeka algoritmalarını içeren "Recursive Definitions of Arithmetical Operations and Primeness Algorithm" çalışmasını tanıtmak üzere Oxford'tan davet aldı. Öğrenciler çalışmasını Ağustos'ta düzenlenecek "10th Academic International Conference on Social Sciences and Humanities" (AICSSH) konferansında dünyanın önde gelen bilim adamları, araştırmacıları ve akademisyenleri ile paylaşacak. Matematik öğretmenlerinin danışmanlığında 4 öğrencinin yürüttüğü çalışma bilgiden bilgi üretme mekanizmalarının kısa tariflerini ve yeni bir asal sayı algoritmasını tanımlaması açısından önem taşıyor.

MAKALELERİ YAYIMLANACAK

Oxford, Cambridge ve Harvard Üniversiteleri tarafından organize edilen AICSSH bu yıl 10'uncu kez hayata geçiriliyor. Yapılan sunumlar sonucunda ortaya çıkan ve konferans komitesinin orijinal çalışmaların seçilmesi konusunda titizlikle çalıştığı projeler Oxford, Cambridge ve Harvard Üniversiteleri'nin yaptığı çalışmaların yer aldığı dergilerde makale olarak yayımlanıyor.

Sabah.com.tr