Vizyon Kolejinde Yabancı Dil Eğitimi

Vizyon Kolejinde uygulanan İngilizce ve diğer dünya dilleri öğretim programları bir Dilbilimci olan kurucumuz Cem Arıtuluk ve akademik ekibi tarafından bizzat yapılandırılmakta ve yönetilmektedir. Bu nedenle İngilizce eğitimi Vizyon Kolejinin en iddialı olduğu ve fark yarattığı alanların başında gelir.

Cem Arıtuluk, Hacettepe Üniversitesi İngiliz Dilbilimi mezunudur. Faaliyette olduğu dönemde Ankara'nın en büyük dil okulu olan English Club'ın kurucusu olup, uzun yıllar İngilizce öğretmenliği yapmıştır. Özellikle İngilizce sınavlarına hazırlık ve İngilizce öğretim programları geliştirme alanında yaptığı çalışmalarla tanınan Arıtuluk, daha sonraki kariyerinde Yurtdışı Eğitim ve Akademik Danışmanlık alanında Türkiye'nin en prestijli markalarından biri olan ELT Yurtdışı Eğitim'i kurmuş, binlerce kişinin İngiltere, ABD, Kanada ve Avustralya başta olmak üzere yurtdışında eğitim almasında danışmanlık hizmeti vermiştir. Üst düzey ülkelerde bulunan eğitim kurumlarındaki dil öğretim metotlarını yakınen tanıyan ve bilen Arıtuluk, hem Türkiye hem de yurtdışında yıllar süren çalışmalar sonunda edindiği deneyimlerini şimdi büyük bir şevkle Vizyon Koleji öğrencilerinin başarısı için kullanmaktadır.

• İNGİLİZCE EĞİTİMİ

Okulumuzda İngilizce öğretiminde Ortak Avrupa Dil Referans Çerçevesi (CEFR) esas alınmaktadır. CEFR, dünya genelinde öğrencilerin dil becerilerini tanımlamak ve ölçmek için kullanılır.

Yabancı dil eğitiminin öncelikli amacı öğrenciyi ‘’konuşturmak’’ olmalıdır. Bu nedenle Vizyon Kolejinde İngilizce öğretim programları ''İletişimsel Yöntem '' (Communicative Approach) prensiplerine uygun olarak hazırlanır, tercih edilen materyal ve ölçme değerlendirme araçları iletişimsel yönteme uygun olarak seçilir. İngilizce dersinin iletişim dili sadece İngilizce'dir. Okulumuzda yabancı dil öğretiminde harmanlanmış öğrenmenin araçları (Blended Learning) olan yapay zeka teknolojileriyle zenginleştirilmiş interaktif dijital öğrenim platformları verimli biçimde kullanılır. Bu sayede dil öğrenme süreçleri okul dışına da yayılır ve öğrencinin hem kendi hızında öğrenmesi desteklenir hem de hedef dile daha fazla maruz kalması sağlanır.

Okul öncesi ve ilkokul yıllarında uygulanan İngilizce programı öğrencilerde yabancı dilde iletişim kurabilme farkındalığı ve motivasyonu kazandırmayı amaçlar. Öğrencilerin ortaokulda B1, lisede ise B2 seviyesine ulaşmaları hedeflenir.

Vizyon Kolejinde İngilizce programının sonucunda elde edilen yeterlilikler uluslararası geçerliliği olan araçlarla ölçülür. Bu bağlamda İlkokul öğrencilerinin gelişimleri Trinity College tarafından yapılan GESE uygulamasıyla ölçülürken, Ortaokul ve Lise öğrencilerinin gelişimi ve dil yetkinlikleri Cambridge ESOL sınavlarıyla ölçülür ve sertifikalandırılır.
  • MODERN DİLLER

Öğrencilerimiz 2. dil olarak İspanyolca ya da Almanca’yı okulda öğrenirken, aynı yöntemle 20 farklı dilden istediğini kendi kendine öğrenme becerisini kazanıyor.

Vizyon Koleji yabancı dil eğitim modeli dünya vatandaşlığı hedeflenerek yapılandırıldı. Biz öğrenmeyi öğrenmiş bireylerin gelecekte fark oluşturacaklarını çok iyi biliyoruz. Bu nedenle bizce başarı bir öğrencinin dilediği herhangi bir yabancı dili, aynı sistemle, hızlı biçimde öğrenme ve yaşamının bir parçası haline getirebilme becerisi kazanmasıdır. Vizyon Koleji modern diller programı bu vizyonla oluşturulmuş olup, büyük bir başarıyla uygulanmaktadır. Öğrencilerimiz 2. dil olarak İspanyolca ya da Almanca’yı okulda öğrenirken, aynı yöntemle 20 farklı dilden istediğini kendi kendine öğrenme becerisini kazanır. Bu beceri onlara yaşamları boyunca yeni diller öğrenebilmenin avantajlarını yaşatacaktır.